Kontenjan Sayısı :60
Kontenjan Türü :Kız/Erkek Pansiyon
Kız/Erkek Eğitim Süresi :4 Yıl
Birinci Yabancı Dil İngilizce İkinci Yabancı Dili Almanca
Proje Okulu mu? :Evet
Devlet Okulu mu? :Evet
LGS başvuru kılavuzuna göre Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alacaktır. Okulumuzu tercih edebilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığının her yıl yapacağı 8. Sınıf LGS Sınavına girmeniz gerekiyor.
• Sosyal bilimler ve edebiyat alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek,
• Zekâ düzeyleri ile edebiyat ve sosyal bilimler alanındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak,
• Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak,
• Öğrencileri araştırmaya yönelterek, sosyal bilimler alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak.
• Siyaset ve bürokrasiye de kültürlü; devleti ve demokrasiyi iyi tanıyan, ona işlerlik kazandıracak elemanları yetiştirmek.
Sosyal Bilimler Liseleri Nedir?
Yukarıda da değinildiği üzere okulumuzda diğer liselerden farklı olarak hazırlık sınıfı vardır. Sosyal bilimler lisesinde tüm sınıflarda haftalık 40 saat ders var. Sınıf mevcutlarının 30 olması esastır. Okulumuz ilköğretimde Tarihe, Türkçeye, Yabancı dile ve dilsel zekaya yatkın öğrencilere önerebileceğimiz bir lise türüdür. Sosyal bilimler liseleri edebiyat, sosyal bilimler ve yabancı dil alanında yetkin bireyleri yetiştirmeyi hedeflemekte ve bu bireylerin yeteneklerini daha üst noktalara taşımayı amaçlamaktadır. Bu liselerden mezun öğrenciler hukuk, edebiyat, felsefe gibi sosyal ve dilsel zeka gerektiren üniversitelerde rahatlıkla başarılı olabilirler aynı zamanda yüksek puan gerektiren gözde üniversiteleri kazanma şansları da yüksektir. Bu liseye gidecek öğrencilerin sosyal bilimleri ve edebiyatı sevmesi, bu alanlarda başarılı olması, utangaç olmaması, konuşmayı sevmesi, üretken olması, güzel ve etkili konuşabilmesi olmazsa olmaz özellikler arasındadır. Çünkü alanın gerektirdiği mesleklerde topluluk içinde etkili ve güzel konuşma, iletişim yeteneği esastır. Dilsel ve sosyal zeka gerektiren mesleklerde başarılı olma yüzdeleri büyüktür.